• Articole recente

  • Arhive

  • Daca doresti sa fii anuntat cand apar noi stiri pe blog

    Alătură-te altor 11 urmăritori

  • Blog Stats

    • 55,116 hits
  • Anunțuri

Cum ii decoreaza Basescu pe militarii ”care au dat cinstea pe rusine”

Cum ii decoreaza Basescu pe militarii ”care au dat cinstea pe rusine”

inpolitics.ro, 23 ian 2011

Traian Băsescu anunță o repliere parțială în scandalul pensiilor militarilor, prin prelungirea termenului de recalculare pînă la 31 decembrie. Spunem repliere parțială pentru că, în ciuda speculațiilor de ultimă oră că guvernul ar urma să renunțe la recalculare, aceasta merge înainte, decizia fiind determinată nu de voința guvernanților, ci de sentința de vineri a ÎCCJ, care a stabilit că pensionarii nu mai trebuie să umble după actele doveditoare, aceasta fiind sarcina executivului. În absența resurselor umane necesare, guvernul Boc are nevoie de un termen mai lung pentru recalculare.

Preşedintele Băsescu a declarat, în urma întîlnirii de lucru cu premierul şi cu miniştrii implicati, că Executivul va emite o OUG prin care va prelungi termenul de recalculare a pensiilor militare până pe 31 decembrie 2011.
Şeful statului a mai anunţat că totodată Guvernul va emite o nouă hotărâre de Guvern care să ţină cont de elementele invalidate de ÎCCJ. Băsescu a spus că decizia ÎCCJ nu se referă la declararea ca ilegală a recalculării pensiilor, ci la unele prevederi aplicabile pensionarilor, precum obligaţia de a aduce unele adeverinţe şi a acuzat o manipulare şi „o minciună promovată” de trusturile de presă, cărora li s-au alăturat în mod regretabil şi politicieni, dar şi militari, care au dat „cinstea pe ruşine”.

Vorbind de datul cinstei pe rușine, Băsescu a înfierat tăios pe acei militari care au trecut în rezervă la cerere contra unor salarii compensatorii uriașe, în perioada cînd reducerea efectivelor militare era o cerință a NATO.

Curios, dar luna trecută, Traian Băsescu a decorat cu ”Virtutea militară” tocmai pe unul dintre cei mai nerușinați militari din categoria respectivă, adică generalul Ilie Botoș.

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: