• Articole recente

  • Arhive

  • Daca doresti sa fii anuntat cand apar noi stiri pe blog

    Alătură-te altor 11 urmăritori

  • Blog Stats

    • 55,303 hits
  • Reclame

Legea pensiilor, întoarsă pe toate părţile

Legea pensiilor, întoarsă pe toate părţile

Impact In Gorj, 26 Ianuarie, 2011

Problemele persoanelor vârstnice au intrat în vizorul autorităţilor locale. Pe fondul discuţiilor din ultima perioadă dar şi ca urmare a noilor reglementări de anul acesta, privind pensiile dar şi ajutorul de încălzire, mai marii judeţului s-au întrunit pentru a dezbate aceste probleme.

Aceştia şi-au dat întâlnire în incinta Prefecturii Gorj. Punctele esenţiale ale acestei întâlniri au fost ajutorul pentru încălzirea locuinţei în judeţul Gorj, în sezonul rece 2010-2011 şi noua lege a pensiilor. La această şedinţă au luat parte membrii Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, subprefectul Marcel Romanescu, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale Gorj, Veronica Roşianu, cât şi directorul Casei Judeţene de Pensii, Rodica Ghimiş. Autorităţile locale şi reprezentanţii instituţiilor publice prezente la întâlnire au ţinut să informeze persoanele în vârstă cu privire la modificările legislative survenite după 1 ianuarie 2011.

Gorjenii vor fi verificaţi la sânge

Astfel, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2010-31 martie 2011, au fost introduse noi criterii care conduc la excluderea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinţei pentru familiile şi persoanele singure, care au în proprietate anumite bunuri. Dintre acestea, cei care au clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu sau alte imobile aflate în proprietate, autoturisme care depăşesc 1600 de centimetrii cubi, autoutilitare, terenuri de împrejmuire a locuinţei şi curtea aferentă, îşi pot lua adio de la ajutorul pentru încălzire. Tot ca o noutate pentru gorjeni, pentru verificarea veridicităţii datelor înscrise în declaraţiile pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturilor acesteia, se vor efectua anchete sociale. Primăriile trebuie să dispună efectuarea unui număr de anchete sociale, care variază în funcţie de numărul de persoane din fiecare localitate. De menţionat este faptul că ajutorul pentru încălzire se acordă până la un venit net mediu lunar pe membru de familie de 615 lei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: