• Articole recente

  • Arhive

  • Daca doresti sa fii anuntat cand apar noi stiri pe blog

    Alătură-te altor 11 urmăritori

  • Blog Stats

    • 55,324 hits
  • Reclame

DE CE PROTESTEAZĂ MILITARII ÎN REZERVĂ

DE CE PROTESTEAZĂ MILITARII ÎN REZERVĂ

Teopal, 27 ian 2011

Pare ilogic şi sunt mulţi cei care nu înţeleg de ce ies în strada si îşi strigă nemulţumirea militarii în rezervă şi retragere. La nivelul veniturilor din România, militarii aveau pensii relative bune. Mari, în comparaţie cu ceea ce speră majoritatea pensionarilor. Chiar şi înjumătăţite, ele trezesc invidia unora. Deci nu pentru bani se înfruntă ei cu jandarmii. Nu doar pentru banii ce li s-au luat din pensii se agită tot mai puternic armata de rezervă a ţării. Atunci, de ce?

Ca să aflăm ce i-a scos pe militari în stradă, multe lucrurile ce ar trebui explicate. Unele uşor de înţeles, chiar şi pentru cei aflaţi departe de viaţa militarului. Altele, cu mult mai greu de priceput. Cu atât mai dificil, cu cât astăzi percepţia multora privitor la militari nu este tocmai binevoitoare. Se simte chiar o oarecare adversitate. Nejustificată în opinia unora, dar cultivată cu osârdie în ultimii doi ani.

Ceea ce cunosc eu, este că aceşti militari, blamaţi azi, sunt aceia către care se striga, cu speranţă şi bucurie, „Armata e cu noi !”. În zilele şi nopţile nebune din acel decembrie. Acel DECEMBRIE! Ei sunt cei care având întreaga putere, au predat-o din proprie iniţiativă unui guvern pe care l-au crezut democratic. Fără regrete, fără ranchiună, fără presiuni. Din respect pentru cei care azi îi iubesc. Din dragoste pentru cei care astăzi îi urăsc. Şi ei, defăimaţii de astăzi, nu au cerut niciodată nimic în schimb!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: