• Articole recente

 • Arhive

 • Daca doresti sa fii anuntat cand apar noi stiri pe blog

  Alătură-te altor 11 urmăritori

 • Blog Stats

  • 55,016 hits
 • Anunțuri

Pana una alta, NATO, EU si alte state civilizate – mari rezervisti ˝nesimtiti˝ mai au: Pana una alta, NATO, EU si alte state civilizate – mari rezervisti ˝nesimtiti˝ mai au:

Pana una alta, NATO, EU si alte state civilizate – mari rezervisti ˝nesimtiti˝ mai au: Pana una alta, NATO, EU si alte state civilizate – mari rezervisti ˝nesimtiti˝ mai au:

SECTORUL 6 – SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE, IN REZERVA SI IN RETRAGERE, luni, 7 februarie 2011

• sistemul de calcul al pensiilor militare este reglementat prin lege separată, deci lege specială, în Germania, Marea Britanie, SUA, Turcia, Coreea de Sud, Israel, Egipt, Japonia sau printr-un capitol independent, cuprins formal într-o singură lege, împreună cu cel al pensiilor civile, în Franţa, Italia, Grecia, Portugalia, Austria, deci capitol special într-o lege unitară, nu unică;
• baza de calcul a pensiilor militare se stabileşte în funcţie de valoarea soldei din ultima lună de activitate în Germania, Marea Britanie, Turcia, Italia, Grecia, Austria, Japonia, Coreea de Sud, Israel, sau de media soldelor pe ultimele trei sau şase luni în Franţa şi Egipt, precum şi de vechimea integrală în armată (în majoritatea ţărilor – 35 sau 36 ani, Japonia – 20 ani, Israel – 25). În Franţa, limita maximă pentru serviciul activ este de 25 de ani, dar există şi o limită minimă, care este de 15 ani, de la care se poate primi pensie de serviciu;
• în majoritatea ţărilor NATO, pentru stabilirea pensiei, bazei de calcul rezultate i se aplică un procent cuprins între 75-80% din valoarea soldelor pe ultimele 1-3-6 luni;
• din considerente de compensare a cheltuielilor efectuate pe timpul serviciului activ (schimbarea obligatorie multiplă a reşedinţei, conform cerinţelor postului) şi a constrângerii de a lipsi pe perioade lungi de lângă familie, pensia militarului francez se majorează cu 10% pentru cei care au de crescut trei copii, la care se mai adaugă încă 5% pentru fiecare copil în plus;
• în armata portugheză, valoarea reală a pensiei poate fi mai mare decât salariul dinaintea pensionării, deoarece nu este supusă impozitării.

Si in Rusia, rezervistilor ˝nesimtiti˝ li s-au majorat pensiile cu 30-40%.

2 răspunsuri

 1. Este normal ca cei care au picat la examenele la institutii militare, desi si-ar fi dorit sa aiba aptitudinile necesare si sa devina ofiteri, acum sa se razbune nejustificat pe cei care au reusit sa faca o cariera adevarata din armata, politie, servicii, aviatie, pompieri etc… Cosmin Guse este unul dintre acesti frustrati, care a preferat fustele gen Lavinia Sandru, decat cariera militara de care probabil nu a fost in stare… Este la fel de adevarat ca dupa porcaria din 1989 au partuns in institutiile amintite mai sus impostori sau copii de impostori cu pile mafiote sau politice, care au facut unele dintre cele mai ciudate facultati, apoi au fost incadrati cu grade exagerat de mari, profitand de legi antinationale ! In timpul PSD-ului, in politie si servicii erau mai multi generali decat capitani sau maiori ! Smecherii promovati de mafie si politicieni erau angajati cu grade de lt.col. sau colonei, pe functii bune, inventate pentru ei peste noapte, apoi, pecte cateva luni, te trezeai cu generali la 36-42 de ani, cu salarii, prime si apoi pensii rapide imense.Oameni buni ! Din respect pentru Romania si aparatorii ei faceti diferenta intre militarii adeverati cu scoli , academii si cariere militare si intre parvenitii care i-au sufocat, sfidat si molestat pe ceilalti militari de calitate care au fost exclusi incet-incet, in favoarea asa-zisului SANGE TANAR nepregatit si cu pile politice !

  Esti un nemernic Cosmin Gusa! Te-ai intrebat vre-o data care a fost viata acestor oameni care si-au inceput cariera militara de la 14-15 ani (cand tu erai pe maidan ?), cat timp si-au petrecut alaturi de copii, familie ??? Ca somnul lor era doar unul de veghe indiferent de regim ? Ca in orice moment trebuiau sa raspunda “prezent” la orice ora din zi sau noapte ? Cu ce drept vii tu acum sa-i judeci ? Daca ei nu au facut nimic pentru tara asta , ce-ai facut tu , om politic de nimic ? Rusine si sa dispari din emisiunile TV. si din viata politica ! . Singura data in toata cariera mea de militar cand am vazut respect pt armata a fost in ’68.. Nu stie nimeni, ca eu stateam in cabina radarului ca sa asigur securitatea avioanelor in zbor si sa dirijez pilotii catre cei ce- ar fi cutezat sa treaca frontiera, constient fiind ca in orice moment sovieticii pot lansa o racheta care sa se ghideze dupa undele radarului si sa il faca praf odata cu mine Oare pt ce mi-am riscat viata si acum am insomnii si stau nopti in sir cu ochii in tavan si cu ginduri invalmasate in cap? Si acum mai am cosmaruri si visez acele nopti de groaza si de teama! Ca sa fiu facut nesimtit de unii care au stat prin circiumi, ori in patul unor parasute, a celor care au huzurit la caldura in timp ce eu m-am ales cu boli cronice foarte grele, pe care cei “civilizati’ le asimileaza bolilor profesionale? Domnul GUSA nu va intelege faptul ca eu, la virsta de 23 de ani am fost trimis la moarte in mod deliberat si ca am acceptat sa merg fara sa cricnesc, constient fiind de consecinte…aveam in aer pilotii – acum desconsiderati de toti si dezonorati cu apelativul de nesimtiti! Ca si mine ei isi riscau viata si trebuia sa le asigur securitatea zborului, sa ii feresc de eventualii atacatori si sa ii aduc in viata si siguranta la aterizare!” ! INVIDIA SI STUPIDITATEA NE FAC VIATA AMARA ….AMARA ….

 2. Esti un nemernic Cosmin Gusa! Te-ai intrebat vre-o data care a fost viata acestor oameni care si-au inceput cariera militara de la 14-15 ani (cand tu erai pe maidan ?), cat timp si-au petrecut alaturi de copii, familie ??? Ca somnul lor era doar unul de veghe indiferent de regim ? Ca in orice moment trebuiau sa raspunda „prezent” la orice ora din zi sau noapte ? Cu ce drept vii tu acum sa-i judeci ? Daca ei nu au facut nimic pentru tara asta , ce-ai facut tu , om politic de nimic ? Rusine si sa dispari din emisiunile TV. si din viata politica ! . Singura data in toata cariera mea de militar cand am vazut respect pt armata a fost in ’68.. Nu stie nimeni, ca eu stateam in cabina radarului ca sa asigur securitatea avioanelor in zbor si sa dirijez pilotii catre cei ce- ar fi cutezat sa treaca frontiera, constient fiind ca in orice moment sovieticii pot lansa o racheta care sa se ghideze dupa undele radarului si sa il faca praf odata cu mine Oare pt ce mi-am riscat viata si acum am insomnii si stau nopti in sir cu ochii in tavan si cu ginduri invalmasate in cap? Si acum mai am cosmaruri si visez acele nopti de groaza si de teama! Ca sa fiu facut nesimtit de unii care au stat prin circiumi, ori in patul unor parasute, a celor care au huzurit la caldura in timp ce eu m-am ales cu boli cronice foarte grele, pe care cei „civilizati’ le asimileaza bolilor profesionale? Domnul GUSA nu va intelege faptul ca eu, la virsta de 23 de ani am fost trimis la moarte in mod deliberat si ca am acceptat sa merg fara sa cricnesc, constient fiind de consecinte…aveam in aer pilotii – acum desconsiderati de toti si dezonorati cu apelativul de nesimtiti! Ca si mine ei isi riscau viata si trebuia sa le asigur securitatea zborului, sa ii feresc de eventualii atacatori si sa ii aduc in viata si siguranta la aterizare!” ! INVIDIA SI STUPIDITATEA NE FAC VIATA AMARA ….AMARA ….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: