• Articole recente

  • Arhive

  • Daca doresti sa fii anuntat cand apar noi stiri pe blog

    Alătură-te altor 11 urmăritori

  • Blog Stats

    • 55,324 hits
  • Reclame

Răspunsuri pentru noi toţi

Răspunsuri pentru noi toţi

GAZETA de SUD, Luni, 07 Februarie 2011

Săptămâna trecută, puneam întrebările de mai jos şi promiteam răspunsuri tuturor celor care ar fi comentat raţional pe internet. Iată acum răspunsurile.

Întrebare. De o lună se dezbate problema pensiilor militare şi a pensiilor speciale. Unii pro şi alţii contra. Comentatorii comentează, oamenii se uită la televizor şi citesc ziarele. România avea o situaţie specială în Europa în ceea ce priveşte încrederea în instituţii. Aproape douăzeci de ani ordinea de încredere a fost Biserica (peste 90%), Armata (peste 90%) Mass-media (peste 70%). Comparaţi cu Marea Britanie: Biserica (10%), Armata (40%), Mass-media (10%). Sau cu Italia, unde cifrele pentru Biserică sunt puţin – nu mult – mai
ridicate decât în Marea Britanie.
Ce credeţi că s-a întâmplat cu încrederea neştirbită a românilor în Armată? Şi în Biserică?
Răspuns. În luna ianua-rie 2011 am înregistrat cea mai mare scădere a încrederii românilor în Biserică, Armată şi Mass-media, de când au început aceste măsurători sistematice (1992). Ordinea este în continuare aceeaşi, dar valorile sunt mult mai mici. Biserica, Armata, Mass-media, trei mari câştigători ai Revoluţiei din 1989, au motive serioase de îngrijorare. Cauza acestei scăderi este plusul de informaţie pe care publicul românesc l-a dobândit în timpul dezbaterilor de presă aprinse privind pensiile şi salarizarea militarilor şi clericilor. Ambele structuri au reuşit perfect ca – vreme de două decenii – să nu lase să se scurgă prea multă informaţie despre mecanismele lor interne. Scăderea încrederii în Mass-media este însă o pierdere enormă pentru români. Nu ştim cauzele. Mass-media au fost singurul grup instituţional (privat, în cea mai mare parte) care a investigat, a informat şi a comunicat multe aspecte ceţoase ale societăţii româneşti. O mare problemă pentru adevăraţii jurnalişti din România.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: