• Articole recente

  • Arhive

  • Daca doresti sa fii anuntat cand apar noi stiri pe blog

    Alătură-te altor 11 urmăritori

  • Blog Stats

    • 55,116 hits
  • Anunțuri

Avalanşă de procese

Avalanşă de procese

TVR 1, 10 februarie 2011

Prezentator: Pensionarii militari au blocat întreaga secţie de litigii de muncă a Tribunalului Bucureşti cu mii de contestaţii împotriva recalculării. Acestea vor primi termene de judecată cel mai devreme în toamna acestui an. Sesizând blocajul iminent, Tribunalul a cerut mai mulţi judecători, însă Ministerul Justiţiei consideră că, dată fiind schema economică, nu poate suplimenta schema magistraţilor de la tribunale.
Reporter: Cele 2000 de dosare, depuse astăzi la Tribunalul Bucureşti, se adaugă altor 4000 înaintate deja la sfârşitul lunii Trecurte. Oamenii cer anularea deciziilor de recalculare a pensiilor militare.
Coloner (r) MApN: Pur şi simplu apare întrebarea: dacă eu nu mai am pensie militară, mai sunt rezervist? Şi dacă se va întâmpla, sau naţiunea va avea nevoie de mine, eu va trebui să mai răspund chemării naţiunii sau nu?
Pensionar MARI: Demnitatea de om, de militar, aşa, statutul militar ne-a fost ridicat şi plus financiar, care în orice familie, cu greutăţile, se simte.
Reporter: Avocaţii susţin că astfel de procese vor sufoca instanţele din toată ţara, circa 140.000 de pensionari militari fiind potenţiali titulari de astfel de acţiuni. Zeci de mii de plângeri s-au strâns şi la MInisterul Apărării Naţionale.
Costel Gâlca, avocatul pensionarilor militari: În această harababură legislativă nu avem decât să contestăm fiecare act pe care îl emitem, deoarece actul următor, următoarea decizie, nu-s bune, că revocă decizia anterioară.
Reporter: Avocaţii mai cred că, de fapt, statul nu face nicio economie cu tăierea pensiilor, întrucât procesul recalculării costă mai mult decât economia din reducerea pensiilor. La costuri se vor adăuga, spun specialiştii, şi cheltuielile de judecată ale zecilor de mii de pensionari care vor câştiga procesele cu statul. Până la verdicte, secţiile de conflicte de muncă ale tribunalelor se ocupă cu întreg personalul de înregistrare a dosarelor. Priemele termene se dau în toamnă, când judecătorii vor intra în fiecare şedinţă de judecată cu circa 500 de astfel de dosare.
Laura Andrei, vicepreşedintele Tribunalului Bucureşti: Sperăm, poate, că dacă pentru DIICOT s-au găsit conturi pentru finanţarea a 50 de posturi, poate se vor găsi bani şi pentru finanţarea unor posturi în schema de personal a acestei instanţe care, rept, în mod constant, este blocată de mii de dosare.
Reporter: Secţiile de muncă ale tribunalelor sunt în ultimii ani cele mai aglomerate, având de lămurit toate litigiile cauzate de măsurile de austeritate luate de guvernanţi în cazul profesorilor, personalului medical, al magistraţilor, militarilor şi al altor categorii profesionale afectate.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: