• Articole recente

  • Arhive

  • Daca doresti sa fii anuntat cand apar noi stiri pe blog

    Alătură-te altor 11 urmăritori

  • Blog Stats

    • 55,324 hits
  • Reclame

MApN reactivează clientela politică pentru a primi pensii de mii de euro

MApN reactivează clientela politică pentru a primi pensii de mii de euro

Puterea, 2011-03-03

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) ţine la secret numele persoanelor activate ca militari în ultima perioadă şi care vor câştiga mii de dolari, de la anul, după echivalarea pensiilor militare din România cu cele din NATO. Clienţii de partid sunt angajaţi ca ofiţeri sau subofiţeri în armată, iar după trei sau patru luni sunt promovaţi la rangul de colonel sau general, potrivit surselor apropiate MApN. Contactaţi de noi, reprezentanţii MApN susţin că “numele persoanelor chemate în activitate în rândul cadrelor militare, vârsta acestora la momentul activării, precum şi funcţiile în care au fost numite” sunt “informaţii din domeniul apărării naţionale” şi nu trebuie puse la dispoziţia publicului. Una dintre persoanele care a beneficiat de activările militare, cu ceva timp în urmă, este chiar ministrul Gabriel Oprea, care, de la anul, ar putea avea o pensie de 5.600 de dolari. Sindicaliştii din armată afirmă că persoanele activate sunt apropiaţi ai PDL. Juriştii susţin că legislaţia în vigoare nu dă dreptul Ministerului Apărării Naţionale să ţină la secret numărul sau vârsta persoanelor angajate în armată.
Numeroase sesizări primite de la cititorii noştri avertizează că Ministerul Apărării Naţionale (MApN), condus de Gabriel Oprea, se foloseşte de reactivările militare (civili chemaţi în activitate) pentru a “răsplăti” apropiaţi ai partidului aflat la putere.

Potrivit surselor apropiate MApN, începând cu ianuarie 2010, ministerul de resort a chemat în activitate zeci de civili pe care i-a activat ca ofiţeri şi subofiţeri în armată. După doar trei sau patru luni, persoanele activate sunt promovate la gradul de colonel sau general. Această operaţiune este realizată pentru ca apropiaţii actualei conduceri a MApN să beneficieze de pensiile NATO, de la anul.

Potrivit sesizărilor primite la adresa redacţiei noastre, Ministerul Apărării a chemat în activitate civili care sunt aproape de vârsta pensionării. “Au fost activate persoane trecute de 50 de ani”, susţine un fost militar, intervievat de reporterii noştri. Astfel, o persoană care nu a avut activitate în armată poate beneficia de pensie militară, doar pentru că a fost “activat” pentru câteva luni.

Pensie de 5.600 dolari pentru Oprea

Sindicaliştii din armată recunosc că aveau cunoştinţă de situaţia activărilor realizate “în umbră”. “Cunoaştem această situaţie, dar nici noi nu am avut acces la detalii. Ei susţin că aceste informaţii trebuie ţinute la secret. Chiar şi domnul ministru Oprea a beneficiat de o astfel de activare. Este interesant de aflat cum a reuşit el să se activeze ca şi general, după ce a avut gradul de căpitan. Cel mai cunoscut caz este cel al generalului Constantin Degeratu. De la anul, pensiile militare se echivalează cu cele NATO. Este o metodă prin care apropiaţii lor pot beneficia de pensii NATO”, ne-a declarat preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate – în Rezervă şi în Retragere (SCMD), colonelul în rezervă Mircea Dogaru.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: