• Articole recente

  • Arhive

  • Daca doresti sa fii anuntat cand apar noi stiri pe blog

    Alătură-te altor 11 urmăritori

  • Blog Stats

    • 55,324 hits
  • Reclame

Pensionarii militari din Timisoara au dat statul in judecată

Pensionarii militari din Timisoara au dat statul in judecată

tion.ro, 15.03.2011

Român de Informaţii au fost, marţi, acţionate în instanţă de sute de pensionari militari din Timişoara, reclamanţii contestând decizia prin care le-au fost recalculate pensiile şi desfiinţarea statutului de militar în rezervă.

Cele trei ministere au fost chemate la judecată de 450 de membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibiliziate, în Rezervă şi în Retragere – filiala 1 Timişoara, alte 85 de dosare, aparţinând pensionarilor militari din filiala Ineu urmând a fi depuse la Tribunalul Arad.

Asta nu înseamnă însă că foştii purtători de uniformă vor renunţa la mişcările de stradă. “Ne vom alătura în continuare acţiunilor celorlalte sindicate dar am considerat că acţiunea în instanţă e una mai civilizată. În plus, noi avem încă încredere în instanţele din România, dar, dacă va fi nevoie, vom merge până la CEDO”, a declarat col. (r) dr. Marian Constantin, preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare disponibiliziate – filiala 1 Timişoara.

Pensionarii sunt nemulţumiţi de inconsecvenţa măsurilor privind recalcularea pensiilor, dar şi de desfiinţarea statutului de militar în rezervă şi asimilarea lor sistemului unitar de pensii publice. „Am introdus acţíuneîn contencios administrativ, pe baza Dreptului Muncii, împotriva celor trei ministere care au Case de Pensii. Am reclamat totodată desfiinţarea statutului de militar rezervist, la care aveam dreptul încă dinainte de Cuza. Am fost practic radiaţi din această calitate, pe care o au toţi omologii noştri din ţările membre NATO şi UE, şi nu înţelegem de ce nu putem fi trataţi la fel ca ei ”, a mai precizat col. (r) Constantin.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: