• Articole recente

 • Arhive

 • Daca doresti sa fii anuntat cand apar noi stiri pe blog

  Alătură-te altor 11 urmăritori

 • Blog Stats

  • 55,212 hits
 • Reclame

GHIDUL CU PROCEDURILE PENTRU ANULAREA DECIZIILOR DE REVIZUIRE A PENSIILOR

GHIDUL CU PROCEDURILE PENTRU ANULAREA DECIZIILOR DE REVIZUIRE A PENSIILOR

SECTOR 5 BUCURESTI – SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE, IN REZERVA SI IN RETRAGERE, sâmbătă, 26 martie 2011

GHID CU DEMERSURILE MEMBRILOR ŞI ACTIVITĂŢILE FILIALELOR SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE PENTRU CONTESTAREA DECIZIILOR DE REVIZUIRE A PENSIILOR

Stimate coleg!
Ca membru al sindicatului noastru îţi aducem la cunoştinţă faptul că în curând vei primi noua decizie de REVIZUIRE a pensiei emisă în temeiul O.U.G. nr.1/2011
Dorim să te informăm cu ce ai de făcut pentru a-ţi păstra drepturile câştigate. Fiind informat poţi decide calea de urmat: te opreşti la decizia REVIZUITĂ, pe care o vei primi sau mergi mai departe.
Prezentăm mai jos, în detaliu, ceea ce ai de făcut, în raport cu opţiunea ta.
Deoarece, procedura de contestare se aseamănă foarte mult cu procedura desfășurată pe Pasul 1b), noul Ghid va fi simplificat.

PARTEA I : DEMERSURI ALE MEMBRULUI SCMD

Capitolul I: CE TREBUIE SĂ CUNOȘTI

(1 ) La primirea DECIZII DE REVIZUIRE, reține plicul în care ai primit decizia. PE ACESTA ESTE TRECUTA DATA COMUNICARII DECIZIEI de REVIZUIRE, DATĂ DE LA CARE DECURGE TERMENUL DE 30 de zile de CONTESTARE LA COMISIA DE CONTESTAȚII DIN CADRUL ……………….. (M.Ap.N., M.A.I., S.R.I.).
(2) Dacă accepţi DECIZIA DE REVIZUIRE, în termen de 30 de zile ea rămâne definitivă.
(3) Dacă nu o accepţi, treci la contestarea ei. Modelul contestaţiei se află postat pe site-ul SCMD/DEPARTAMENTUL JURIDIC.
(4) Contestaţia se trimite prin poştă, cu confirmare de primire, la comisia de contestaţii din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor sau Serviciului Român de Informaţii, care trebuie soluționată în termen de 45 de zile. Termenul de 45 de zile curge de la data când reprezentantul comisiei a semnat pe confirmarea de primire.

(5) Comisia de contestații trebuie să emită o Hotărâre, din care să reiasă modul de soluționare a contestației.
(6) În situația în care hotărârea comisiei de contestaţii este nefavorabilă, actul emis trebuie atacat în instanță, în termen de 30 de zile, pentru a cere anularea acestei hotărâri.

Capitolul al – II lea:CE DOCUMENTE DEPUI LA FILIALĂ

(1) Pentru rezolvarea litigiului în instanță (prima instanţă tribunalul, a doua curtea de apel), trebuie să depui la filiala la care ești înscris, următoarele documente, în plic format A4, în 3 exemplare fiecare document:

1.1. copie după contestaţia trimisă;
1.2. copie după confirmarea de primire a contestaţiei, în care să se vadă data şi semnătura reprezentantului comisiei de contestaţii;
1.3. copie după actul de identitate (copie alb-negru);
1.4. copie după decizia de revizuire a pensiei recalculate, cu anexele corespunzătoare;
1.5. copie după ultima decizie de recalculare a pensiei (*nu depun cei care nu au primit decizii de recalculare);
1.6. copie după ultimul talon al pensiei recalculate (*inclusiv cei care nu au primit decizii de recalculare);
1.7. copie după decizia veche de pensie;
1.8. copie după un talon de pensie cu cuantumul vechi al
pensiei;
1.9. copie după plicul în care ai primit Decizia de revizuire, pe care să se vadă ştampila poştei cu data de înmânare;
1.10 împuternicire, conform modelului aflat la filială (numai în situația în care nu există deja la filială).
Împuternicirea este obligatorie. Dosarul este preluat de avocat, numai dacă există imputernicirea inclusă în plic.
ATENŢIE: pe toate copiile se scrie: ,,Copie conformă cu originalul” şi urmează semnătura.

 

Reclame

Un răspuns

 1. CUM SE IMPARTE DREPTATEA
  Va reamintesc ca judecatorii Curtii Constitutionale sunt cei mai nedrepti, cu apucaturi de escroci, pentru care ar trebui trasi la raspundere, fie si de masele de oameni revoltati de cele mai mari nelegiuiri. De necrezut:
  – au dispus ca, doar pentru magistrati,ar fi neconstitutionala recalacularea pensiilor, desi ale lor sunt exagerat de mari. Si se tace, inclusiv de Putere
  – pentru judecatori, ei pentru ei si cei apropiati ai lor, au hotarat ca legal cumulul de pensie-salariu de la stat.Desi pensiile lor sunt cele mai mari.
  Culmea este ca in ambele situatii au decis in situatii de conflict de interese.Stiti ce merita.? Dar timpul inca nu este trecut. Nu sunt constienti ca vor plati drastic. Dar pana atunci de ce acceptam mofturile lor pe seama banului public ? Reducerea cuantumului pensiei militare echivaleaza cu o expropriere si poate fi atacata in justitie si la CEDO .Aceasta reglementare nu poate fi anulata, caci legea noua actioneaza numai pentru viitor, cu exceptia legii penale mai favorabile. Este un principiu de drept, care se gaseste in toate legislatiile europene, cu exceptia dreptului anglo-saxon. Avand in vedere cele de mai sus, drepturile de pensie, respectiv drepturi banesti, nu pot fi recalculate retroactiv, ci numai pentrui viitor. Pentru militarii pensionati au existat o sumedenie de privatiuni si de obligatii – mutari in cel putin 3 – 5 garnizoane si numeroase detasari pentru misiuni si prestatii in economia nationala, afectandu-se indirect si afirmarea profesionala a sotiilor, – ca urmare traiul in multe familii ale pensionarilor militari este asigurat, in prezent, de o singura pensie ; – interdictia construirii sau achizitionarii unei locuinte, angajarii unor ‘ joburi ‘ pentru intregirea bugetului familial ; – interzicerea de a se organiza in sindicate sau alte structuri similare societatii civile .Viata militara nu a fost deloc usoara

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: