Deputatii au decis inghetarea pensiilor si salariilor in anul 2012

Deputatii au decis inghetarea pensiilor si salariilor in anul 2012

 

HotNews.ro, Marţi, 8 noiembrie 2011
Salariile din sectorul public si pensiile vor fi inghetate pentru anul 2012 la nivelul lunii decembrie 2011, potrivit Ordonantei 80/2010 adoptate marti de deputati, care viza initial adoptarea unor masuri de reducere a arieratelor si de asigurare a finantarii imprumuturilor facute de administratiile locale, relateaza Agerpres.

Proiectul a fost aprobat cu 146 de voturi pentru, 104 impotriva si patru abtineri iar Opozitia a anuntat ca il va contesta la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR).

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei 80/2010 a fost introdus pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor la solicitarea liderului deputatilor PDL, Mircea Toader, desi opozitia a criticat acest demers, sustinand ca in acest caz forul se „descalifica”.

La propunerea deputatului PSD Aura Vasile programul de dezbatere a fost prelungit, dupa ce ea a sesizat ca deputatii nu au primit raportul asupra acestui proiect de lege.

La reluarea dezbaterilor, liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, a criticat „modul smecheresc” in care proiectul a fost introdus pe ordinea de zi a plenului, cerand acordarea unui termen de trei zile pentru ca parlamentarii sa studieze raportul. In plus, el a aratat ca PSD nu va vota acest proiect de lege.

In schimb, presedintele Camerei, Roberta Anastase, a aratat ca plenul a aprobat dezbaterea acestui act normativ in sedinta de marti.

In acest context, viceliderul deputatilor PNL Eugen Nicolaescu a propus retrimiterea actului normativ la Comisia de buget, insa propunerea sa a fost respinsa de plen cu 86 de voturi favorabile, 123 impotriva si doua abtineri.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: