• Articole recente

  • Arhive

  • Daca doresti sa fii anuntat cand apar noi stiri pe blog

    Alătură-te altor 11 urmăritori

  • Blog Stats

    • 55,016 hits
  • Anunțuri

ICCJ judeca un RIL care tine mii de pensionari cu sufletul la gura

ICCJ judeca un RIL care tine mii de pensionari cu sufletul la gura

plano10.com11 decembrie 2011

Desi Lumea Justitiei este in blogroll, in dreapta, avand in vedere interesul fata de Recursul in Interesul Legii pe interpretarea aplicarii Legii 119/2010, care se judeca maine la ICCJ, m-am gandit sa-l fac mai vizibil pentru cititorii acestui blog. In el este prezentata interventia avocatului Lucian Bolcas care, in esenta, sustine ca recursul promovat de Kovesi este inadmisibil.

„Luni, 12.12.2011, la Inalta Curte de Casatie si Justitie are locjudecarea recursului in interesul legii introdus de Procurorul General al Romaniei Laura Codruta Kovesi (foto) in ce priveste modul de judecare al cauzelor in care o serie de persoane din sistemul judiciar au dat in judecata statul dupa diminuarea drastica a pensiilor lor, printr-o recalculare care a fost contestata la instantele de pe intreg teritoriul tarii. Multe dintre instante au dat castig de cauza reclamantilor din contencios, alte complete au respins actiunile acestora. Unul dintre motivele RIL-ului introdus este legat de examenul de jurisprudenta are „releva ca opiniile divergente exista atat sub aspectul proportionalitatii masurii reducerii pensiilor de serviciu cu scopul urmarit, cat si sub aspectul existentei unui tratament discriminatoriu, ca urmare a aplicarii Legii nr. 119/2010”.

Pentru prima data, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in judecarea unui recurs in interesul legi, un avocat a depus punctul sau de vedere cu privire la reglementarea diferitelor categorii de pensii, avand ca obiect aplicarea dispozitiilor Legii nr.119/2010, raportat la art. 20 alin.2 din Constitutie, art.1 din Protocolul nr.1 aditional la Conventia Europeana a Drepturilor Omului si art.14 din Conventie referitoare la recalcularea pensiilor prevazute de art. 1 din lege.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: