• Articole recente

  • Arhive

  • Daca doresti sa fii anuntat cand apar noi stiri pe blog

    Alătură-te altor 11 urmăritori

  • Blog Stats

    • 55,324 hits
  • Reclame

FACIAS solicita demisia ministrului Oprea si acorda sprijin pensionarilor militari

FACIAS solicita demisia ministrului Oprea si acorda sprijin pensionarilor militari

ghimpele.ro, 10 ianuarie 2012

Ordonanta de urgenta nr. 1/2011 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala nu reprezinta altceva decat un nou esec al statului roman, afirma Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) intr-un comunicat remis redactiei.

Conform acestui act normativ, sfarsitul anului 2011 a fost termenul limita pana la care pensiile militare urmau sa creasca in urma recalcularilor realizate pe baza salariului mediu brut pe economie si nu pe baza veniturilor individuale. Potrivit aceleiasi ordonante, institutiile din sistemul de aparare ar fi trebuit ca, pana cel tarziu la 31 octombrie 2011, sa identifice si transmita catre casele de pensii adeverintele privind veniturile obtinute de militari.

In realitate insa, potrivit reprezentantilor FACIAS, conform OUG 1/2011, in urma asa-numitei “regularizari”, pensiile militare au scazut, actele justificative privind veniturile nu au fost trimise si cel mai probabil, unii pensionari se pot astepta chiar la decizii de imputare a pensieI.

 

Reclame

Un răspuns

  1. O parere. Cred ca in primul rand pensionarii nu trebuiau sa astepte ca altii sa aiba grija de „patrimoniul” lui ca sa-i spun asa. Tinand cont ca a fost mult de munca la recalculare ar fi fost prea frumos sa nu existe si greseli. De aceea cred ca cel care ar fi vrut sa fie sigur de situatia sa cel mai bine ar fi fost sa mearga personal sa vada care e situatia sa profesionala. Imi cer scuze daca am suparat pe unii dar cred ca atitudinea fiecaruia conteaza foarte mult.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: