• Articole recente

  • Arhive

  • Daca doresti sa fii anuntat cand apar noi stiri pe blog

    Alătură-te altor 11 urmăritori

  • Blog Stats

    • 55,016 hits
  • Anunțuri

In marş fortat spre dezbinare

In marş fortat spre dezbinare

scmdfiliala1iasi.blogspot.com, luni, 9 ianuarie 2012

Vineri, 6 ianuarie 2012, Brigada 15 Mecanizată ”Podu Inalt” a aniversat 135 de ani de existentă în structurile Armatei române, prilej cu care au fost desfăşurate, în paralel(!), două manifestări. Una, cu ştaif protocolar, a avut locatia în cazarma din Palatul Oştirii din Copou şi a fost organizată, în mod special, în “onoarea” ministrului apărării nationale, Gabriel Oprea, pentru faptele sale “de vitejie” săvârşite pe câmpul de luptă al umilirii pensionarilor militari şi de dezbinare a Armatei române, iar cealaltă, în cazarma din Tătăraşi, pentru rezerviştii care au ostenit în aplicatii, trageri de luptă, pe câmpul de instructie, în economia natională precum şi în teatrele de operatii militare din Albania, Bosnia, Irak, Afganistan.

Cadrele militare din rezervă şi retragere, care au fost invitate la activitătile desfăşurate în cazama din Tătăraşi, aduc multumiri respectuoase celor câtiva ofiteri şi subofiteri, amfitrioni, pentru modul în care care ne-au primit, pentru modul în care au organizat activitătile aniversare, dar mai ales pentru acea atmosfera deschisă care ne-a prilejuit să ne reamintim de anii tineretii noastre.

Dezaprobăm însă gestul lui Gabriel Oprea, care, printr-o manevră mizerabilă, a deturnat sensul şi semnificatia unei sărbători şi a pus majoritatea cadrele militare active din Bg.15 Mc. în situatia penibilă de a nu a fi împreună, la un asemenea eveniment, cu foştii lor comandanti de brigadă, regiment, şefi de armă, batalioane, companii, baterii, respectiv colegi.

Din laşitate, din calcul politic, dar mai ales de frica unor posibile întrebări “indecente”, care i-ar fi şifonat imaginea galonată în mod artificial cu stele, ministrul apărării a dat dispozitii ca rezerviştii să fie tinuti departe de cazarma din Copou, compromitând această aniversare.

Aici, în Palatul Oştirii, au avut acces, pe baza de “convocator”, aşa, ca la partid, numai câtiva generali şi ofiteri în rezervă vopsiti în portocaliu şi aflati pe statele de plată ale PDL-ului, respectiv aleUNPR-lui.

Oare ce ar zice eroii Regimentului 15 “Dorobanti” sau ai Regimentului 15 “Războieni”, căzuti pe câmpurile de luptă în Războiul de Independentă, în Primul şi al Doilea Război Mondial, dacă ar fi avut în fruntea lor un asemenea ministru?

La Iaşi, nu de cadrele militare în rezervă ar fi trebuit să fugă ministrul apărării, ci de corupţiageneralizată, de minciună, laşitate, de abuzul în acordarea gradelor miltare, de apucăturile sale de şantajist politic, dar mai ales de folosirea functiei publice în scop politic. Adresăm, pe acestă cale, un apel colegilor noştri căroara le-au „mărit” pensiile, să nu se lase cumpăraţi pe doi bani şi să nu seînregimenteze în UNPR (partidul lui Oprea).

Nici tătarii, nici turcii, nici nemtii şi nici chiar ruşii nu au umilit mai tare oştirea română ca acest neica-nimeni, ce împreună cu preşedintele Băsescu şi primul-ministru Boc şi-au permis să batjocoreascăzeci de mii cadre militare din rezervă şi retragere.

Românii ar trebui să ştie că recalcularea pensiilor militare este un act flagrant de încălcare a legislatiei interne şi a Uniunii Eurpene, prin care s-a dorit reducerea şi nu creşterea bugetului pentru pensii. Insă, de frica generată de amploarea mişcărilor de protest ale sindicatelor şi asociatiilor cadrelor militare din rezervă şi retragere din toată tara, dar şi a sugestiilor primite pe canale diplomatice din partea unor cancelarii occidentale, ministrul Oprea a inventat o “formulă” de calcul magică, prin care a şantajat guvernul, iar în final a creat un întreg haos în sistemul de pensii militare, dar şi o reactie ostilă din partea societătii civile la adresa armatei.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: