• Articole recente

  • Arhive

  • Daca doresti sa fii anuntat cand apar noi stiri pe blog

    Alătură-te altor 11 urmăritori

  • Blog Stats

    • 55,016 hits
  • Anunțuri

NTREBAREA AMERICII PENTRU BĂSESCU

INTREBAREA AMERICII PENTRU BĂSESCU

scmdsector6.blogspot.com, oi, 5 ianuarie 2012

Probabil că nu puţini conaţionali se iluzionează cu ideea că actualul şef al statului s-a… speriat de iniţiativa sindicatului rezerviştilor, de a organiza, pe 24 ianuarie a.c., marşuri simultane în Capitală şi o serie de reşedinţe de judeţ.

Privind obiectiv lucrurile, cea mai importantă reuşită a sindicatului menţionat – cu suişurile şi coborâşurile sale – este faptul că a generat o suită de dezbateri televizate, extrem de utile, pe tema condiţiei reale a pensionarilor militari.

Dar manifestările anterioare, inclusiv ultimul miting, cu tribună în parc, nu a creat temeri la Palatul Cotroceni.

Marşurile organizate temeinic, de sindicat, pe 24 ianuarie a.c., constituie, fără îndoială, o demonstraţie de forţă organizatorică, o probă de demnitate militară, dar nu se vor încheia cu plecarea, pe calea aerului, în Arabia Saudită, a preşedintelui şi a favoritei sale.

Este posibil ca şi formatorii de opinie, des invitaţi la Antena 3 şi Realitatea TV, pentru a exprima puncte de vedere pe aceeaşi temă, a umilirii militarului în rezervă, să creadă că Traian Băsescu a fost impresionat de determinarea rezerviştilor, inclusiv de apariţia pe micul ecran, cu argumente şi prestaţii complementare, a generalilor Constantin Degeratu, Mircea Chelaru şi Mihail Popescu, care au comandat succesiv Statul Major General şi se mai bucură de o certă audienţă în rândurile camarazilor de ieri şi de azi.

Într-adevăr, prestaţia demnă a acestora şi a altor conaţionali sensibili la condiţia militarului român a fost percepută cum trebuie la ambasadele din Bucureşti ale statelor membre ale NATO.

Şi, chiar la Bruxelles, la Cartierul General al Alianţei Nord-Atlantice, structura de monitorizare a presei europene a întocmit sinteze focalizate pe evoluţia frământărilor din România, generate de recalcularea pensiilor militare.

Dar, nu din cauza asta a făcut Traian Băsescu momentanul pas înapoi! Este adevărat că rezerviştii aşteptau o decizie prezidenţială, care să le alunge neliniştea, dar pentru că au văzut destule sub Nicolae Ceauşescu, Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi actualul Escu, nu au acordat o atenţie aparte locului în care acesta a făcut declaraţia temporizatoare.

Iar preşedinţii PSD şi PNL s-au pripit, pur şi simplu, căzând în capcana, facilă, a condamnării locului ales de şeful statului – ceea ce practic este – pentru a opri entuziasmul guvernului Boc, în aplicarea unei legi privită ca un act ciudat, la Pentagon.

Adevărul este altul.

După publicarea motivaţiei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, domnul preşedinte Traian Băsescu a primit o întrebare scurtă, de la cel mai înalt nivel, de peste Ocean.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: