• Articole recente

  • Arhive

  • Daca doresti sa fii anuntat cand apar noi stiri pe blog

    Alătură-te altor 11 urmăritori

  • Blog Stats

    • 55,013 hits
  • Anunțuri

Pensionarii militari umiliti – peste 60% din pensii ar fi scazut in urma recalcularii!

Pensionarii militari umiliti – peste 60% din pensii ar fi scazut in urma recalcularii!

scmdsector6.blogspot.com, miercuri, 4 ianuarie 2012

Jale mare în rândul pensionarilor militari – MApN, MAI; SRI, SIE…ş.a.m.d. Oamenii au început să primească deciziile de pensionare pe baza noilor reglementări. Şi ce să vezi – au rămas mască când au aflat că de fapt pensiile lor nu cresc, nu rămân nici măcar la fel… ci scad. Şi nu numai că scad, dar începând cu luna ianuarie 2012 vor trebui să dea înapoi banii încasaţi în plus pe anul 2011.

Un fel de şi minţiţi şi cu banii luaţi şi situaţia este cu atât mai dramatică cu cât în unele cazuri e vorba de sume măricele. Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât în tabelele publicate pe site-ul MApN (dar retrase între timp) pensiile creşteau sau cel puţin nu scădeau. Mai mult… au primit din partea ministrului Gabriel Oprea scrisori prin care erau felicitaţi pentru pensiile mărite.
pesurse.ro a aflat pe surse din cadrul MApN că problema e una gravă. După recalculare peste 60% din pensiile militare ar fi scăzut – „Procentul ar putea fi mai mare, dar informaţiile centralizate le au doar câţiva oameni„, a declarat pentru pesurse.ro un ofiţer de rang înalt din MApN. Şi totul miroase a politică mai susţine ofiţerul – „A durat aşa mult recalcularea din motive politice. Cei care au intrat în UNPR au primit grade şi astfel pensiile s-au mai rotunjit. Stai să vezi surprize când vor primi toţi deciziile acasă„.
Că totul a fost o manipulare şi o minciună din partea MApN încă de la început o relevă un caz deja public. E vorba deMarius Iulian Băltăreţu. Domnia sa este pensionar militar din 2006 când a fost trecut în rezervă cu gradul de maior. Recalcularea pensiilor ar fi trebuit să-i aducă o majorare a pensiei. Ministrul Apărării chiar s-a grăbit să-l felicite pentru asta.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: