• Articole recente

  • Arhive

  • Daca doresti sa fii anuntat cand apar noi stiri pe blog

    Alătură-te altor 11 urmăritori

  • Blog Stats

    • 55,016 hits
  • Anunțuri

TeoPal: Opriți batjocura!

TeoPal: Opriți batjocura!

mihailcalinescu.blogspot.com, joi, 5 ianuarie 2012

Am spus-o de mai multe ori, inclusiv în ceea ce am scris aici, pe acest blog, că procesul care a desfiinţat pensiile militare de stat, numit revizure, recalculare, aliniere la pensiile civile ( sau cum Dumnezeu a mai fost botezat), nu a făcut decât să dea frâu liber hoţiei, minciunii şi bunului plac. Nu a făcut decât să pedepseacsă pecuniar personalităţi de prim rang ale armatei şi să recompenseze boiereşte o liotă de „prieteni” politici, susţinători oportunişti ai prezentei conduceri ministeriale. Conducere care, după părerea multora,s-a dovedit a fi cea mai coruptă şi lipsită de respect dintre toate cele care au existat în ultimii douăzeci de ani. Este cu atât mai dureros, cu cât dezastrul s-a întâmplat tocmai atunci când ministru a ajuns un general (de justiţie!!!). Un general care s-a dovedit a fi exponentul celei mai crunte umilinţe a militarilor de carieră, activi sau în rezervă.

Pentru cele scrise în decursul timpului pe tema pensiilor militare (peste 150 de pagini!) am fost gratulat cu epitetele de mincinos, plângăreţ, laş, lipsit de onoare, vândut comuniştilor ori (surprinzător în acel context) de antiamerican notoriu. Spun surprinzător întrucât, personal, nu observ legătura dintre prietenii noştri de peste ocean şi jaful pe faţă, în ţară, la care sunt supuşi pensionarii militari români…
Iată că, azi, mă văd nevoit să provoc din nou imaginaţia poetică a talentaţilor producători de epitete. Fiindcă voi spune că întreaga „prezentare, democratică”, publică, a creşterilor pensiilor militare se dovedeşte a fi o mare păcăleală. O imensă operă propagandistică. O lucrătură neruşinată menită să ascundă adevărurile grave privitoare la bătaia de joc suferită de aproape o sută de mii de militari în rezervă şi retragere, la care putem adăuga zeci de mii de alţi pensionari din celelalte structuri militarizate.
Cunoaşteţi, desigur, că unii dintre rezervişti au fost, pe bună dreptate, gratulaţi cu pensii mărite. De cele mai multe ori simbolic. Personal cunosc o mulţime de pensionari militari care au „beneficiat” de 3, 8, sau 9 lei în plus. Din tabelele „democratic publicate”, rezultă că sunt mii şi mii. Aceştia au fost şi fericiţii receptori ai vestitei scrisori de autolaudaţium semnată de ministrul general-politician, fondator al unui ilustru partid politic. Pentru ceilalţi, pierzătorii, nimic. Doar inşiruirea interminabilă de cifre emisă pe site-ul M.Ap.N., din care rezultă că le-au scăzut veniturile. De ce? Uite aşa! Că vrea domn’ ministru! Îţi ia din bani, pur şi simplu! Iar tu, supusul domnului Oprea, Boc sau Băsescu nu trebuie să afli de ce, ce legi ai încălcat, dacă ai fost un delicvent ori un om onorabil pedepsit doar de amorul artei. Tu trebuie să rabzi şi să taci.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: