• Articole recente

  • Arhive

  • Daca doresti sa fii anuntat cand apar noi stiri pe blog

    Alătură-te celorlalți 12 abonați.
  • Blog Stats

    • 56.738 hits

DESPRE REGRETE

DESPRE REGRETE

Teopal, 7 Feb

Câţiva cunoscuţi, între care unii cărora le port un sincer respect, mi-au făcut cunoscut că regretă aprecierile personale prin care îl consideraseră pe ministrul Oprea vinovat de ceea ce se întâmplă azi cu pensiile militare. Argumentele? Apariţia unor documente care demonstrau încercările domnului Oprea de a atenţiona că recalcularea pensiilor militare în maniera preconizată de guvern este ilegală şi imposibil de realizat într-un timp rezonabil. Se adăuga recenta desconspirare a cererii pentru prelungirea termenului de lucru înainte de dezastruoasa lună ianuarie 2011, menită a evita calculul generalizat al pensiilor pe baza salariului mediu brut pe economie. Mai mult, domnul general de justiţie (r) Oprea ar fi insistat şi obţinut prin Ordinul M101/2010 un sistem de calcul avantajos pentru militari, în sensul nemodificării pensiilor militare mai mici de 3000 lei şi creşterii unor alte pensii.

Pare un efort meritoriu al ministrului în funcţie. În mare măsură este probat cu fapte. De necomentat, măcar la o primă, subiectivă şi superficială analiză.

Numai că, aşa cum bine ştim, între primul protest public al domnului Oprea şi cererea de prelungire a termenului în decembrie 2010, s-au desfăşurat o mulţime de alte acţiuni ale aceluiaşi personaj. Unele de-a dreptul surprinzătoare. Ele nu fac decât să ne dezvăluie un alt domn Oprea. Unul mult mai preocupat de cariera sa politică decât de ceea ce urma să se întâmple cu „camarazii” sub uniformă ai cărui ministru este.

Lasă un comentariu