• Articole recente

  • Arhive

  • Daca doresti sa fii anuntat cand apar noi stiri pe blog

    Alătură-te celorlalți 12 abonați.
  • Blog Stats

    • 56.736 hits

Scrisoare adresata unor parlamentari privind ilegalitatea procesului de revizuire a pensiilor militare.

Scrisoare adresata unor parlamentari privind ilegalitatea procesului de revizuire a pensiilor militare.

scmdsector6.blogspot.com, marți, 10 ianuarie 2012

STIMATE D-LE (D-NA) PARLAMENTAR,

 

In calitate de pensionar militar, cu deosebit respect, ma adresez d-voastra, in speranta ca problematica pe care urmeaza sa o relatez, va face obiectul unei interpelari in parlament , adresata celor raspunzatori de haosul creat in domeniul pensiilor militare.

Ca ofiter al armatei romane, absolventa a Scolii militare de ofiteri si in calitate de economist si expert contabil, am desfasurat cea mai mare parte a activitatii din armata in domeniul financiar-contabil, ocupand functii de mare responsabilitate pe aceasta linie.

Ca atare, ceea ce face obiectul acestei scrisori este tocmai urmarea studiului facut de catre mine (ca economist si expert contabil), pe linia recalcularii si revizuirii pensiilor militare. Voi prezenta in continuare, pe scurt, pasii atit din punct de vedere teoretic cit si practic, ai modului in care haosul a fost instalat de la inceputul acestei activitati de recalculare/revizuire, acesta devenind din ce in ce mai mare. In felul acesta s-a ajuns ca pensia revizuita sa devina motiv de discriminare intre militari, intrucit cuantumul rezultat a fost influentat atat de elaborarea actelor normative guvernamentale, inclusiv ordinele ministrului apararii nationale, unele fiind dovedite de catre justitie ca fiind ilegale, cat si de “sansa” fiecaruia de a-i fi identificate de catre cei care au facut recalcularea/revizuirea , a tuturor datelor personale care au stat la baza acestui proces.

A. CADRUL LEGISLATIV SI MODUL LUI DE IMPLEMENTARE:

1. In vederea recalcularii pensiilor militare, prin ordinul ministrului apararii nationale, am procedat la solicitarea prin cerere scrisa, adresata C.M.Z. Cluj, a bazei de date privind veniturile realizate de mine lunar, ca de altfel, actiune realizata de catre toti militarii. Modul de intocmire a acestor adeverinte dovedeste incalcarea flagranta a prevederilor art. 5 din O.G. 33/2002 privind reglementarea eliberarii certificatelor si adeverintelor de catre autoritatile publice si locale, cit si ale art.125 din H.G. 257/2011 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii 263/2010, prin care se face referire la raspunderea pe care o au angajatorii sau orice alti detinatori de arhive pe lina legalitatii, exactitatii si corectitudinii datelor inscrise in adeverintele pe care le elibereaza, in vederea stabilirii, recalcularii sau revizuirii drepturilor de pensie. Starea de fapt creata pe parcursul lunilor ianuarie si februarie 2011 , ca urmare a emiterii unor decizii de recalculare ilegale, este arhicunoscuta si de aceea nu mai fac referire la ea.

2. A fost emisa si publicata in Monitorul Oficial nr. 81/31.01.2011, Ordonanta de Urgenta nr.1, care la art.3 precizeaza:„pentru revizuirea pensiilor se utilizeaza metodologia de calcul prevazuta in anexa nr.3, astfel:

– se determina punctajul lunar prin raportarea veniturilor lunare la salariul mediu brut/net din luna respectiva;

– se determina punctajul anual prin impartirea la 12 a sumei punctajelor lunare realizate in anul calendaristic respectiv;

– punctajul mediu anual se determina prin impartirea numarului de puncte rezultat din insumarea punctajelor anuale realizate la stagiul complet de cotizare. Stagiul complet de cotizare prevazut la art.1, este de 20 ani”.

Am subliniat aceasta anexa pentru a demonstra faptul ca acest stagiu de cotizare astfel stabilit produce efecte nedorite, datorita contextului legislativ general diferit raportat la perioadele de timp in care pensionarii si-au desfasurat activitatea militara.

Lasă un comentariu